Viktoria Tocca

Viktoria Tocca

Kristina

Viktoria Tocca

Viktoria Tocca har av amerikansk press sagts ha en av vår generations vackraste röster. Hon är utbildad vid musikallinjen på Balettakademien i Göteborg – en av Nordens absolut främsta inom området – och har en diger meritlista från utlandet, bland annat mottog hon 2016 IFPI Hongkongs pris som Bäst säljande klassiska artist för sitt album “Dark Waltz” och hennes album “Dream It” vann klassen “Vocal Album of the Year” på One World Music Awards i Storbritannien.

Viktoria fick stor uppmärksamhet när hon knep huvudrollen som Sissi vid världspremiären av musikalen “Ludwig II” i Tyskland 2000-2001, och hon är en utav de yngsta sångerskorna någonsin att bli godkänd av Andrew Lloyd Webber att göra huvudrollen Christine i “Phantom of the Opera”, som hon spelade i den danska urpremiären och två år framåt.

Viktoria både producerar och medverkar i musikalkonserten “Från Broadway till Duvemåla” som turnerat i Sverige och spelat för utsålda hus sedan våren 2016, med uppehåll endast under pandemin. Hösten 2018 satte hon på egen hand upp Broadway-musikalen Broarna i Madison County och spelade huvudrollen som Francesca både vid Skandinavienpremiären på Maximteatern i Stockholm och därefter på Slagthuset i Malmö.