Dalasinfoniettan & Dalasinfoniettans kör

Dalasinfoniettan

Dalasinfoniettan är Dalarnas kammarorkester som ger konserter i det vackra och kulturellt rika Dalarna, men också runtom i Sverige och ibland så långt bort som Japan. Genom åren har Dalasinfoniettan varit kärnan i operaorkestern på Dalhalla i ett flertal kritikerrosade uppsättningar. Bland deras samarbeten hittar vi bland annat internationella solister som Janine Jansen, Thorleif Thedéen och Evelyn Glennie. De räds inte heller att vidga sin musikaliska horisont mot pop, folkmusik och jazz.

Dalasinfoniettans kör

Dalasinfoniettans kör är en blandad kör med drygt 40 medlemmar från hela Dalarna. Kören bildades 1994 i samband med en uppsättning av Tjajkovskijs opera Eugen Onegin, i ett samarbete mellan Musik i Dalarna och Operahögskolan i Stockholm. Tillsammans med Dalasinfoniettan har kören genom åren framfört flera av de större symfoniska körverken, mässor och kantater, men också medverkat i andra konsertsammanhang, bland annat som kör till rockgruppen Procul Harum.

Sedan 2011 är David Lundblad kormästare för Dalasinfoniettans kör. David är utbildad dirigent vid Sibelius-Akademin i Helsingfors. Han har arbetat som kormästare vid Göteborgsoperan samt Kungliga Operan i Stockholm. Då han inte leder Dalasinfoniettans kör doktorerar han vid Sibelius-Akademin i ämnet ”Svensk körklang”.

Dalasinfoniettans kör är hela Dalarnas kör och vill med sin verksamhet samla länets främsta körsångare.